УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ЗА 2021.ГОДИНУ И НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2022.ГОДИНУ

Glavna slika

Одборници Скупштине општине Братунац усвојили су данас Нацрт ребаланса буџета општине за ову годину у износу 14.079.190 КМ, што је за 855.190 КМ више у односу на првобитни буџет који је износио 13.224.000 КМ.

На данашњем засједању појашњено је да је ребаланс буџета припремљен ради повећања пореских прихода у односу на овогодишњи план и због прерасподјеле одређених буџетских ставки, односно новачних износа.

Одборници локалног парламента усвојили су и Нацрт буџета општине за 2022. годину у износу 10.551.500 КМ.

Оба ова нацрта биће упућена Министарству финансија Републике Српске на усаглашавање и добијање сагласности, а затим на јавну расправу прије коначног усвајања приједлога буџета.

Начелник општине Братунац Срђан Ранкић, истакао је да је сав новац утрошен транспарентно, те да се табеларни приказ налази на сајту Општине Братунац.

-Не треба ширити дезинформације. Прича се да је за садњу цвијећа издвојено 27.000 КМ, што није тачно. Грађани имају прилику да виде да је за уљепшавање града издвојено 6.000 КМ. Грађани ће у сваком тренутку сада имати могућност да виде како је потрошена свака марка народног новца, рекао је начелник Ранкић.

Стефан Бојић, одборник политичке партије “Уједињена Српска”, напустио је скупштинску већину, a разлоге за то навео је у саопштењу, које је прочитао током данашњег засједања.

Током данашње сједнице донесена је и одлука о стављању ван снаге Регулационог плана насељеног мјеста Братунац чији је рок важења истекао прије неколико година и закључено је да се у идућој години обаве припреме за финансирање израде новог регулационог плана овог мјеста. Одборници су такође донијели одлуку о расписивању избора за чланове савјета мјесних заједница општине Братунац, a након ових усвојили су, без дискусија, још неколико техничких одлука неопходних за законит рад општинских стручних служби.