УСВОЈЕНА ОДЛУКА О УТВРЂИВАЊУ ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА У СВРХУ ИЗГРАДЊЕ СПОМЕН КОМПЛЕКСА У БРАТУНЦУ

Glavna slika

Влада Републике Српске, на 72. сједници која је одржана јуче, донијела је Одлуку о утврђивању општег интереса у сврху изградње спомен комплекса у Братунцу.

Након ступања на снагу ове одлуке, општина Братунац, као корисник експропријације, извршиће потпуну експропријацију непокретности које су дефинисане одлуком, а у складу са Измјенама и допунама Регулационог плана за насељено мјесто Братунац (локалитет Борковац). На овом простору, који ће обухватити површину од око 4.5 ha предвиђене су двије просторне цјелине, једна зона за изградњу православног храма са пратећим садржајем и друга просторна цјелина - зона за изградњу меморијалног комплекса посвећеног погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Овим путем демантујемо малициозна писања појединих портала и појединаца да је стопирана изградња спомен комплекса. У складу са Законом о експропријацији Републике Српске, у наредном периоду општина Братунац ће предузети кораке да се поступак експропријације непокретности што прије оконча како би се започели радови на изградњи спомен комплекса.