BRATUNAC DOMAĆIN PROLAZNOG CILjA NA BICIKLISTIČKOJ TRCI "BEOGRAD - BANjALUKA"

Glavna slika

Opština Bratunac po prvi put biće prolazni cilj na biciklističkoj trci "Beograd - Banjaluka", potvrđeno je danas nakon sastanka načelnika Lazara Prodnovića i direkcije trke na čelu sa Vladimirom Kuvaljom.

Grad na Drini biće prvi prolazni cilj na drugoj etapi koja startuje u Zvorniku, a poslije skoro 180 kilometara završava u Vlasenici.

- Zadovoljstvo mi je da smo potpisali ugovor prema kojem se Bratunac obavezao da bude prolazni cilj druge etape najbolje trke u regionu. Siguran sam da ćemo 19. aprila imati lijepu promociju sporta i afirmaciju naših turističkih potencijala. Ovo je vrlo značajna manifestacija ne samo za našu opštinu nego za Srbiju i Republiku Srpsku jer ukazuje ono šta su za nas Beograd i Banjaluka - rekao je Prodanović.

Oko 175 biciklista sa svih kontinenata tradicionalno će krenuti iz Beograda 18. aprila, a cilj prve etape biće u Bijeljini. Dan kasnije vozi se etapa od Zvornika do Vlasenice preko Bratunca i Šekovića, a potom slijedi najteža, treća etapa od Višegrada do Jahorine preko Rudog i Sokoca. Posljednja etapa na programu je 21. aprila od Doboja do Banjaluke.

- Ovih dana obilazimo gradove u istočnom dijelu Srpske i ponosan sam što smo prepoznati u svim dijelovima naše republike. Prijatno sam iznenađen dočekom, dobrodošlicom, ali i onome šta se u Bratuncu radi i kako se razvija. Iskoristićemo naš događaj da ga ispromovišemo na najljepši način - rekao jer Kuvalja.

Potpredsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Željko Lukić zadovoljan je što karavan dolazi u grad na Drini.

- Srećan sam što će građani Bratunca moći da uživaju u vožnji nekih od najboljih biciklista svijeta i što će, siguran sam, animirati mlade Bratunčane da se bave ovim sportom. Trka je ogroman sportski događaj i najljepša promocija Srpske - rekao je Lukić.

Trka ove godine slavi i punoljetstvo jer je prva održana 2007. godine, a nije prekidana ni u vrijeme pandemije korona virusa.