BRATUNAC DOMAĆIN SJEDNICE PRIVREDNE KOMORE REPUBLIKE SRPSKE

Glavna slika

U novoizgrađenoj zgradi Opštine Bratunac, danas je održana sjednica Skupštine Područne privredne komore Bijeljina, kojoj su osim članova Skupštine, prisustvovali i načelnik opštine Bratunac, dr Lazar Prodanović i privrednici sa područja opštine.

Sjednica je bila podjeljena na tematski i radni dio. U okviru tematskog dijela, razgovarano je o privrednom kretanju i dešavanjima u opštini, teškoćama u privrednom razvoju, uz istovremenu prezentaciju mogućnosti i potencijala ove lokalne zajednice.

Poseban naglasak, stavljen je na razvoj kroz realizaciju projekta industrijske i slobodne (bescarinske) zone, koja će značajno doprinijeti privrednom razvoju opštine. Načelnik dr Lazar Prodanović, izjavio je, da je pokrenut postupak eksproprijacije zemljišta na ovoj lokaciji i apelovao je na prisutne, da pozovu svoje poslovne partnere da ulažu u opštinu Bratunac.

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, Stevo Savić, zahvalio je opštini što je bila domaćin ove sjednice, te je ukazao i na probleme sa kojima se opština suočava, u vidu odsustva investicija, privatizacije koja nije dala efekta, prezaduženost, slabog punjenje budžeta, odlazak stanovništva.

Istovremeno, konstatovano je, da uprkos problemima sa kojima se suočava, ova lokalna zajednica ima potencijal za dalji razvoj, te je neophodno na pravi način iskoristiti mogućnosti, a posebno turistički potencijal, te šumska i vodna bogatstva sa kojima ova opština obiluje.

 

Foto: Princip