BRATUNAC PRVI PUT U PROJEKTU SPAJANjA DJECE KOSOVA I METOHIJE I SRPSKE

Glavna slika

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji posjetio je danas opštinu Bratunac. On se sastao sa načelnikom Lazarom Prodanovićem, direktorima osnovnh škola sa područja opštine, sveštenikom Dušanom Spasojevićem i zaposlenima u lokalnoj samoupravi.

Opština Bratunac, ranije je donijela Odluku o učešću u projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske". Projektom je predviđen dolazak 46 mališana sa Kosova i Metohije u opštinu Bratunac, čiji će domaćini biti njihovi vršnjaci, učenici tri bratunačke osnovne škole

Načelnik Lazar Prodanović izrazio je zadovoljsto što će Bratunac biti učesnik ovog projekta i naglasio da će lokalna samouprava uradiće sve da ova aktivnost bude dobro organizovana.

- Djeca uzrasta od 10 do 15 godina, biće naši gosti u periodu od 22. do 29. juna.Uradićemo detaljan program. Usaglasićemo ga sa predstavnicima opštine Zvečane iz koje će učenici tri osnovne škole biti gosti naših osnovaca i njihovih roditelja. Izuzetno je važno ovo što gospodin Arlov radi, zajedno sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Kroz ovaj projekat, djeca će steći trajna prijateljstva - rekao je Prodanović.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, izrazio je zahvalnost svima koji su pokazali spremnost da učestvuju u ovom, dvanaestom po redu projektu. Istakao je, da je do sada oko 7000 djece i 650 prosvjetnih radnika posjetilo Republiku Srpsku kroz ovaj program.

- Ove godine nam dolazi preko 650 srpske djece, osnovaca u pratnji 80 prosvjetnih radnika. Ponosan sam što je Bratunac u ovom velikom projektu po prvi put. Vjerujem da neće biti poslednji put. Danas je usaglašeno da sva djeca koja dođu u Republiku Srpsku, budu prvo dočekana u Bratuncu. Biće to simbolično, da preko mosta Bratoljub, bratska djeca sa Kosova i Metohije dođu u bratsku Republiku Srpsku i odavde odu u 14-15 lokalnih zajednica širom Republike Srpske koje će biti domaćini djeci - istakao je Arlov.