BRATUNAC: RAZRIJEŠENI DUŽNOSTI ZAMJENIK NAČELNIKA OPŠTINE BRANISLAV TRIŠIĆ I POTPREDSJEDNIK SKUPŠTINE DESIMIR VULIĆ

Glavna slika

Odbornici Skupštine opštine Bratunac danas su na sedmoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta razriješili dužnosti zamjenika načelnika opštine Branislava Trišića i potpredsjednika Skupštine opštine Desimira Vulića.

Na Skupštini je razmatran prijedlog, potpisan od strane 13 odbornika da se Trišić i Vulić opozovu sa funkcija koje su obavljali. Nakon tajnog glasanja Trišić je opozvan sa funkcije zamjenika načelnika sa 17 glasova odbornika, dok je sa 13 glasova opozvan potpredsjednik skupštine Desimir Vulić.

U pisanom obrazloženju, između ostalog, navodi se da su imenovani izbjegavali saradnju sa Skupštinom i načelnikom.

Na današnjoj sjednici, nova odbornica u Skupštini opštine Bratunac Fadila Muminović ispred Stranke demokratske akcije /SDA/, svečano je položila zakletvu i preuzela odbornički mandat. Ona je na mjesto odbornika u Skupštini došla umjesto Fehima Smajlovića.

Tokom današnjeg zasjedanja usvojeni su izvještaji o radu Skupštine opštine Bratunac i načelnika opštine Bratunac za proteklu godinu, kao i program njihovog rada za ovu godinu. Usvojeno je još nekoliko tačaka, a među njima je i plan kapitalnih investicija opštine Bratunac za 2022. godinu.

Zbog obimnog dnevnog reda, predsjednik Skupštine opštine Bratunac Radislav Jovanović, prekinuo je današnje zasjedanje, rekavši da će o nastavku Skupštine javnost biti blagovremeno obavještena.