BRATUNAČKI UČENICI POLAZNICI JOŠ JEDNOG KAMPA U REPUBLICI SRBIJI

Glavna slika

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević, prošle sedmice, otvorio je u Raškoj tematski ljetni kamp za djecu iz regiona i dijaspore "Zdrava dijaspora - Kopaonik 2023".

Nastavljajući dosadašnju uspješnu saradnju sa Opštinom Bratunac i načelnikom Lazarom Prodanovićem, 40 učenika osnovne škole iz naše opštine imalo je čast da budu polaznici ovog kampa, u kojem su kroz pet dana boravka, pored sportskih aktivnosti, prošli obuku orijentacije u prirodi, osnovama karatea i upoznavanje prirodnih, kulturnih i istorijskih znamenitosti Raškog okruga.

Naši mladi sugrađani ove godine, bili su učesnici nekoliko kampova različitog tematskog sadržaja, koji su bili organizovani pod pokroviteljstvom ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za kordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom. Milićević je istakao da je ponosan što su djeca iz dijaspore i regiona okupljena u ovom kampu i što su došli u Srbiju, bez obzira gdje žive, pri čemu im je poručio da čuvaju svoj jezik, pismo, tradiciju i kulturu, a da će otadžbina uvijek biti uz njih.

U sklopu projekta unapređenja veza mladih iz srpske dijaspore sa zemljom porekla, kao i za razvijanje prijateljskih i kulturnih odnosa među djecom iz različitih dijelova dijaspore i matice, sledeća grupa naših mladih sugrađana, otputovaće sutra u Požarevac.