DUNjA VUKSIĆ POTPISALA UGOVOR O STIPENDIRANjU

Glavna slika

Da u Bratuncu ima mnogo talentovane djece i da ovaj grad ima potencijale za velike uspjehe, složili su se danas na sastanku načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić i Milenko Tomić, predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske.

Bratunačka šampionka Dunja Vuksić, jedna je od uspješnih mladih sportistkinja naše opštine, koja je na Evropskom prvenstvu za djecu osvojila bronzu. Za postignuti uspjeh, Dunja je nagrađena stipendijom Bokserskog saveza Republike Srpske.

Tomić je u ime Bokserskog saveza RS zahvalio načelniku za podršku koju je pružio Dunji tokom takmičenja, ali i Bokserskom klubu “Kum“.

-Izuzetno smo zadovoljni da smo danas sa načelnikom opštine potpisali ugovor za stipendiranje Dunje u narednoj godini. Dunja je napravila dobar rezultat. Moram priznati, takav rezultat nisu postigla ni djeca iz većih gradova. Mislim da će ovom stipendijom Dunja biti u prilici da obezbijedi sebi neke osnovne uslove koji su potrebni za trening, a imamo svakako i podršku načelnika, koji pomaže ovom klubu, ima obzira prema ovom sportu i primjetio je da ova djeca prave ozbiljne rezultate. Odvojio je ozbiljna sredstva za rad ovog kluba. Nadam se da će ova stipendija pomoći Dunji da nastavi karijeru, kakvu je i započela, izjavio je Tomić.

Tomić je pojasnio da se radi se o mjesečnoj stipendiji od 150 KM.

-Shodno zakonu koji je Vlada Republike Srpske propisala. Ona će naredne godine primati stipendiju Bokserskog saveza, ali će po tom prvom konkursu koji izađe od Vlade Republike Srpske za stipendiste, ona preći na stipendiranje Vlade, istakao je Tomić, nakon sastanka.

Dunja i njena tetka Danka Vuksić, smatraju da će ova stipendija doprinijeti sportskom usavršavanju mlade bokserke.

-Znači mi puno ova stipendija. Dobiću mjesečni džeparac, koji ću dati tetki da rasporedi na koji ću način uložiti u sport, rekla je Dunja Vuksić.

-Zahvaljujem se načelniku i gospodinu Tomiću, koji je ovo realizovao. Mislim da je ovo za jednu kadetkinju pristojan novac. Ona će moći sebi da kupi opremu koja joj je potrebna. Kupićemo joj vreću za trening. Odavno imamo želju da kupimo vreću i napravićemo nešto u sobi za vježbanje, ocijenila je Danka Vuksić.

Načelnik Rankić je tokom stanka poručio da će i dalje podržavati uspjehe mladih, bilo da se radi o sportistima, učenicima ili studentima.