GOSTI IZ OPŠTINE GADžIN HAN POSJETILI BRATUNAC

Glavna slika

Povodom Đurđevdanskog festivala folklora, u dvodnevnoj posjeti Bratuncu bili su predsjednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović sa saradnicima i članovi KUD-a "Branko Miljković" Gadžin Han.

Skupština opštine Bratunac je u septembru prošle godine donijela Odluku o pokretanju inicijative o bratimljenju i uspostavljanju saradnje između opštine Bratunac i opštine Gadžin Han kojom je predviđeno uspostavljanje saradnje na privrednom, naučnom, kulturnom, sportskom, vaspitno-obrazovnom i svim drugim poljima gdje za to postoje mogućnosti i obostrani interesi. Saradnja između ove dvije opštine, posebno je uspostavljena u oblasti kulture, što se ogleda u stvaranju specijalnih veza između kulturno-umjetničkih društava iz Bratunca i Gadžinog Hana.

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović sa saradnicima, direktor Doma kulture Igor Marković i predsjednik KUD-a "Most" Miloš Mitrović danas su ispratili goste i izrazili zadovoljstvo ovom posjetom.

"Delegacija opštine Bratunac prošle je godine bila u posjeti Gadžinom Hanu, a povodom proslave dana ove opštine. Domaćini su tada obećali uzvratiti posjetu, što je sada i realizovano. Turistička organizacija opštine Gadžin Han organizovala je trodnevni seminar na temu "Suva planina-neotkrivena mesta Srbije" kojem su prisustvovali najbolji učenici završnih razreda Srednjoškolskog centra Bratunac. Izuzetno smo zahvalni na ovoj saradnji, prije svega u oblasti kulture. Nadamo se da će se ona u budućnosti razvijati i na drugim poljima" - istakao je Prodanović.

Gostima zahvaljujemo na posjeti i radujemo se ponovnom druženju.