ISPLAĆENA JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ PENZIONERIMA SA NAJNIŽIM PRIMANjIMA

Glavna slika

Opština Bratunac danas je upriličila prijem za penzionere sa područja ove opštine čija penzija ne prelazi iznos od 330 KM. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM ostvarili su penzioneri koji su ranije predali zahtjev za dodjelu jednokratne pomoći i koji su ispunjavali uslov u pogledu visine penzije koju primaju.

Načelnik Lazar Prodanović izjavio je, da opština Bratunac budžetom za 2023. godinu nije planirala isplatu jednokratne novčane pomoći penzionerima, ali da je, imajući u vidu težak položaj penzionera, opština uspjela na neki način da pomogne i ovu kategoriju stanovništva izdvajanjem sredstava iz budžetske rezerve. Rebalansom budžeta nastojaće se do kraja godine izdvojiti dodatna sredstva za pomoć penzionerima sa minimalnim penzijama.

Prisutnima se obratio i predsjednik bratunačkog Udruženja penzionera Luka Jovanović. On je izjavio da ovo udruženje stoji na raspolaganju penzionerima za pružanje svakog vida pomoći i da će kao i do sada, nastojati da rade na poboljšanju položaja penzionera u ovoj opštini. Jovanović je posebno pohvalio dobru saradnju udruženja sa novim opštinskim rukovodstvom.