IZVEDENA POKAZNA VJEŽBA NA TEMU "SPAŠAVANjE UNESREĆENIH U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI"

Glavna slika

Služba civilne zaštite Opštine Bratunac, u saradnji sa Crvenim krstom, JZU Dom zdravlja Bratunac, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS - Policijskom stanicom Bratunac i Teritorijalno vatrogasno-spasilačkom jedinicom, realizovala je danas pokaznu vježbu na temu "Spašavanje unesrećenih u saobraćajnoj nesreći".

U novembru mjesecu se obilježava Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, pa se tom prilikom trebamo podsjetiti na odgovornost koju kao pojedinci imamo u saobraćaju. Zbog neprilagođene brzine, vožnje pod uticajem alkohola, nemara vozača, neadekvatne obučenosti ili neispravnosti vozila, svakodnevno se dešavaju saobraćajne nezgode.

Pokazna vježba Specijalističkih jedinica Civilne zaštite opštine Bratunac, demonstrirala nam je šta se dešava prilikom saobraćajne nesreće u kojoj su povređeni vozač i suvozač.

Vježba ima za cilj da javnosti prikaže spremnost, stručnu i tehničku osposobljenost nadležnih službi u situacijama kada dolazi do težih ili lakših saobraćajnih nesreća.

Pokaznoj vježbi je prisustvovao i novi vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Boris Trninić, koji se nakon vježbe sastao sa načelnikom opštine Lazarom Prodanovićem.