J A V N I K O N K U R S ZA IZBOR I IMENOVANjE NAČELNIKA ODJELjENjA OPŠTINSKE UPRAVE BRATUNAC

Glavna slika

Na osnovu člana  50  stav (2) i članova 77 i 78. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave („Sl.Glasnik RS“ br.97/16), člana 7. Stav 2. Pravilnika o jedinstvenim procedurama za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi („Sl.Glasnik RS“ br.42/17),  člana 30. Stav (1)  Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Bratunac (Sl.Bilten opštine Bratunac br.2/21 i 3/21), Načelnik opštine Bratunac raspisuje:

 

J A V N I     K O N K U R S

ZA IZBOR I IMENOVANjE NAČELNIKA ODJELjENjA OPŠTINSKE UPRAVE BRATUNAC 

 

I - Raspisuje se Jvni konkurs za izbor i imenovanje:

  1. Načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove – 1 izvršilac
  2. Načelnika Odjeljenja za finansije – 1 izvršilac
  3. Načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti – 1 izvršilac
  4. Načelnika Odjeljenja za opštu upravu – 1 izvršilac 

II – MANDAT

Mandat načelnika odjeljenja traje do kraja mandata saziva skupštine koja ga je izabrala.

III STATUS 

Načelnik odjeljenja ima status službenika na rukovodećem  radnom  mjestu, prve kategorije. 

IV - OPIS POSLOVA

Načelnik odjeljenja rukovodi radom odjeljenja i odgovara za njegov rad, te obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom i Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Opštinske uprave Opštine Bratunac. Za svoj rad odgovara načelniku opštine (“Službeni glasnik Opštine Bratunac”, broj 02/21 i  3/21).

V - OPŠTI USLOVI  

  1. Da je državljanin Republike Srpske, odnosno BiH,
  2. Da je stariji od 18 godina,
  3. Da ima opštu zdravstvenu sposobnost, 
  4. Da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje 6 mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u Opštinskoj upravi, 
  5. Da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa,
  6. Da nije u sukobu interesa, odnosno da ne obavlja dužnost koja je nespojiva sa dužnošću službenika u Opštinskoj upravi 

VI- POSEBNI USLOVI

  1. Za poziciju Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove

- četvorogodišnji studij VII-1 stepen   ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECST bodova, pravnog, arhitektonskog ili  građevinskog smjera, najmanje tri godine radnog iskustva u traženom  stepenu obrazovanja i položen stručni ispit za rad u upravi.

  1. Za poziciju Načelnik Odjeljenja za finansije

- završen četvorogodišnji studij VII-1 stepen  ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECST bodova, ekonomskog ili pravnog  smjera, najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja i položen stručni ispit za rad u upravi. 

  1. Za poziciju Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti

- četvorogodišnji studij VII-1 stepen  ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECST bodova, ekonomskog, pravnog ili tehničkog smjera, najmanje tri godine  radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja i položen stručni ispit za rad u upravi.

  1. Za poziciju Načelnik Odjeljenja za opštu upravu

- završen četvorogodišnji studij VII-1 stepen  ili prvi ciklus studija sa ostvarenih najmanje 240 ECST bodova, pravni fakultet, ekonomski fakultet ili fakultet informacione tehnologije, najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja i  položen stručni ispit za rad u upravi

VII – NESPOJIVOST I SUKOB INTERESA

Kandidat ne može obavljati dužnosti, aktivnosti  ili biti na položaju koji su nespojivi sa njegovim službenim dužnostima  kako je to propisano članovima 44. i 45. Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave (Sl.Glasnik RS br.97/16). 

VIII - PRIJAVA NA JAVNI KONKURS

Prijava za učešće na Javnom konkursu podnosi se na propisanom obrascu (Prijava na javni konkurs) koji je dostupan na internet stranici opštine Bratunac a može se preuzeti i u šalter sali Opštinske uprave Bratunac.

Tačnost  podataka  navedenih  u  obrascu  prijave  na  javni  konkurs  kandidati potvrđuju svojim potpisom.

Sve  rubrike  u  prijavnom  obrascu  moraju  biti  čitko  popunjene,  uz  obavezan  svojeručni potpis, kojim se potvrđuju navodi iz izjava, čiji se sadržaj ne dokazuje  posebnim  dokumentima,  a  odnose  se  na  ispunjavanje  dijela  opštih  uslova  javnog  konkursa.

IX– POTREBNA DOKUMENTA

Uz prijavu na Javni konkurs, kandidat prilaže dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova.

Kao dokaz o ispunjavanju opštih uslova kandidat prilaže foto-kopiju uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, i izjave da kandidat:

  1. a) nije pod  optužnicom Međunarodnog  suda  za  ratne  zločine  počinjene  na  području bivše Jugoslavije u Hagu i da nije odbio naredbu da se povinuje pred Tribunalom (čl. IX stav 1. Ustava BiH);
  2. b) nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u opštinskoj upravi;
  3. c) nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa;
  4. d) da ne postoji nespojivost i sukob interesa u skladu sa čl. od 43. do 47.  Zakona o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave.

Gore navedene izjave o opštim uslovima sastavni su dio Prijave na javni konkurs  – prijavnog obrasca.

Kao dokaz o ispunjavanju posebnih uslova kandidat prilaže foto-kopije:

1) diplome o završenoj stručnoj spremi

2) uvjerenja o položenom stručnom ispitu za rad u organima uprave, ili izjave kojom se kandidat, koji nema položen stručni ispit, obavezuje da će u roku od šest  mjeseci  položiti  stručni  ispit  ukoliko  bude  zaposlen  ili  rješenja  o  oslobađanju od obaveze polaganja stručnog ispita za rad u upravi u skladu sa  Uredbom  o  stručnom  ispitu  za  rad  u  upravi  Republike  Srpske  („Službeni glasnik Republike Srpske“, br. 68/11, 85/11 i 7/15)

3) isprave kojom se dokazuje radno iskustvo u traženom stepenu stručne spreme (potvrda, uvjerenje ili drugi akt iz kojeg se vidi na kojim poslovima, sa kojom stručnom spremom i u kom periodu je stečeno radno iskustvo); 

Kandidat koji je stekao visoko obrazovanje po Bolonjskom sistemu studiranja uz diplomu dostavlja i dodatak diplomi, u skladu sa odredbama propisa iz oblasti visokog obrazovanja. Samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala kandidat je dužan da dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije izdavan, odnosno da se ne izdaje. Kandidati koji su faklutet završili u inostranstvu imaju obavezu da dostave nostrifikovanu diplomu u skladu sa zakonskim propisima iz oblasti visokog obrazovanja.

Relevantnost dokaza cijeniće se u skladu sa članovima 16 i 17 Pravilnika o jedinstvenim procedurama za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi („Sl.Glasnik RS“ br.42/17).

X - USMENI INTERVJU I IZBOR KANDIDATA

 Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali opšte i posebne uslove konkursa Konkursna komisija će obaviti intervju. Usmeni intervju podrazumijeva pojedinačni razgovor sa kandidatima na osnovu kojeg se utvrđuje sposobnost kandidata da radi na radnom mjestu za koje je konkurisao, njegova ukupna stručnost i sposobnost, kao i način organizovanja i izvršavanja poslova na radnom mjestu za koje je konkurisao.

O vremenu i mjestu održavanja usmenog intervjua kandidati će biti pojedinačno obavješteni pismenim putem i putem internet stranice opštine Bratunac. Kandidati koji ne pristupe na zakazani intervju i koji svoj izostanak ne opravdaju smatraće se da su odustali od prijave na Konkurs.

Prvorangirani kandidat, po prjedlogu Komisije za provođenje javnog konkursa, dužan je da u roku od 7 dana od dana prijema obavještenja komisije dostavi dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova u originalu ili ovjerenoj foto-kopiji, uvjrenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti i ovjerenu izjavu o ispunjenosti uslova iz tačke IH konkursa –podtačke a), b), c)  i d). 

Ako prvorangirani kandidat ne dostavi tražene dokaze u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte i posebne uslove, pozvaće sledećeg kandidata po broju osvojenih bodova sa liste uspješnih kandidata da dostavi tražene dokaze. 

XI- ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA 

 Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Javni konkurs biće objavljen  u «Službenom glasniku Republike Srpske»,  u  dnevnom listu «Glas Srpske».Ako konkurs ne bude objavljen istovremeno, rok će se računati od dana poslednjeg objavljivanja.

Javni konkurs će se objaviti i na zvaničnoj internet stranici Opštine Bratunac, ali se ta objava neće računati u rokove za prijavljivanje na Konkurs.

Prijave se mogu dostaviti lično u šalter salu Opštine Bratunac svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 časova ili poštom na adresu: Opština Bratunac, Trg Miloša Obilića br.8. sa naznakom „Prijava na javni konkurs  za izbor i imenovanje načelnika odjeljenja Opštinske uprave  Bratunac“.

Neblagovremene, nedopuštene, nerazumljive i nepotpune prijave, kao i prijave  kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa Konkursna komisija će odbaciti zaključkom.

Po završetku konkursne procedure dokumenta predata uz prijavu na konkurs neće se vraćati kandidatima.

Za davanje dodatnih obavještenja o Javnom konkursu zadužen  je službenik Opštinske uprave Bratunac  Rada Veselinović, kontakt telefon 056-420-331.

 

Broj:02-020-426/21 

 

NAČELNIK OPŠTINE

________________________

Srđan Rankić, dipl.pravnik

 

Obrazac prijave na Javni konkurs možete preuzeti ovdje