KONSTITUISAN FORUM ZA BEZBJEDNOST OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

U Skupštinskoj sali opštine Bratunac u petak je održana prva (konstitutivna) sjednica Foruma za bezbjednost opštine Bratunac.

Forum je osnovan kao savjetodavno tijelo Skupštine opštine, sa ciljem realizacije različitih aktivnosti u svrhu jačanja opšteg bezbjednosnog ambijenta na području opštine Bratunac, a na dobrobit svih njenih građana.

Predsjednik Foruma, načelnik Lazar Prodanović, izrazio je zadovoljstvo konstituisanjem Foruma, koji će raditi na stvaranju ambijenta bezbjednosti i sigurnosti svih građana, čime će se doprinijeti jačanju povjerenja građana u institucije i razvoju demokratskih vrijednosti opštine.

Načelnik Prodanović je naveo da su na konstitutivnoj sjednici raspravljene određene teme iz oblasti bezbjednosti.

- Započeli smo određene teme vezane za probleme u pogledu izbornog procesa, govora mržnje, povećanog broja pasa lutalica i ostale značajne bezbjednosne rizike. Na sledećim sjednicama Foruma, detaljnije ćemo razraditi ovu problematiku. Cilj nam je da svaki građanin opštine bude u ravnopravnom položaju i na tome ćemo u budućnosti raditi. Lokalna samouprava stoji na raspolaganju u tom pogledu u skladu sa mogućnostima i zakonskim ovlašćenjima - istakao je Prodanović.

I ostali članovi pozdravili su Odluku o formiranju Foruma za bezbjednost, te istakli značaj prevencije na suzbijanju kriminaliteta i drugih oblika asocijalnog ponašanja.

Forum za bezbjednost opštine Bratunac čine predstavnici Opštinske uprave i Skupštine opštine, Vatrogasno-spasilačke jedinice, Civilne zaštite, Odsjeka za inspekcijske poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, Crvenog krsta, direktori škola sa područja opštine i predstavnici vjerskih institucija.