MARKO CVIJETINOVIĆ PROGLAŠEN ZA NAJBOLjEG PROIZVOĐAČA MALINE

Glavna slika

Danas je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić uručio plakete, zahvalnice i novčane nagrade najboljim proizvođačima maline na području ove opštine. Na osnovu javnog poziva i ispunjavanja utvrđenih kriterijuma za najboljeg bratunačkog malinara izabran je Marko Cvijetinović iz sela Buljim.

Njemu je načelnik Rankić za postignut uspjeh uručio zlatnu plaketu i nagradu u vrijednosti 1.500 KM. 

-Zahvalan sam načelniku, jer nastavlja sa ovom tradicijom. Počastvovan sam, jer sam osvojio zlatnu plaketu. Samo treba raditi, a evo vidim danas da se moj rad i trud isplatio. Zadovoljan sam i svojim radom i najavljenom  cijenom maline. Zadovoljan sam radom komisije, mislim da su bili realni, rekao je u izjavi za medije nosilac zlatne plakete Marko Cvijetinović.

Srebrnom plaketom i sa 1.000 KM nagrađen je Radomir Obradović iz Brezaka, dok je bronzanu plaketu osvojio Žarko Mićić iz Slapašnice, koji je nagrađen sa 500 KM.

Javnom pozivu za izbor najuspješnijih proizvođača odazvalo se osam malinara iz Bratunca. Na osnovu terenskog obilaska i bodovanja stanja zasada na terenu od strane komisije donijeta je odluka da i ostali proizvođači prema parametrima koji su bodovani dobiju  nagrade u vrijednosti od 500 KM.

Nagrade i zahvalnice dobili su: Ivan Stojanović, Svetlana Ilić, Milivoje Đurić, Nikola Simić i Radoje Rankić. 

Rankić je u razgovoru sa malinarima istakao da je pogledao sve fotografije zasada, te da je najteže bilo komisiji da donese odluku o trećem mjestu. Smatra da je komisija donijela objektivan izbor. On je čestitao svim prisutnim malinarima i njihovim porodicama na postignutom uspjehu, a u budućnosti je najavio podjele besplatnih sadnica izvrsnog kvaliteta, kao i razne projekte vezane za razvoj malinarstva.