MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA TRKA "BEOGRAD - BANjALUKA" PROŠLA KROZ BRATUNAC

Glavna slika

U okviru druge etape međunarodne biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" 175 biciklista, danas je prošlo kroz Bratunac, koji je bio prolazni cilj trke, koja je startovala u Zvorniku, a završava se u Vlasenici.

Načelnik opštine Lazar Prodanović zahvalio je organizatorima na prilici da Bratunac bude domaćin trke.

- Veoma sam zahvalan direktoru trke "Beograd - Banjaluka" gospodinu Vladimiru Kuvalji i kompletnom organizacionom timu. Mi ćemo nastojati da tradiocionalno budemo domaćin ove aktivnosti. Veoma bi nas radovalo ukoliko u narednom periodu budemo imali startni cilj iz Bratunca. Potrebno je stvoriti još druge uslove. Zahvaljujem se građanima Bratunca, učenicima osnovnih i srednje škole, polaznicima vrtića kao i svim građanima koji su izašli da daju podršku ovoj značajnoj manifestaciji. Biciklistička trka je izuzetna, simbolična veza Beograda i Banjaluke, Srbije i Republike Srpske - poručio je Prodanović pred okupljenim bratunčanima.

Trkom su posebno bili oduševljeni naši najmlađi sugrađani koji su učesnike pozdravili aplauzom.

Biciklisti su se vratili za Zvornik, nakon toga voze prema Šekovićima, a u Vlasenici voze završni krug. Naredni dan slijedi trka koja će se voziti na ruti Višegrad, Rudo, Sokolac, Jahorina. Trka se završava u nedjelju, 21. aprila, etapom od Doboja do Banjaluke.