MIHOLjSKI SUSRETI SELA

Glavna slika

U Ljuboviji se ove godine po treći put održava manifestacija pod nazivom Miholjski susreti sela, čiji je organizator opština Ljubovija, a pokrovitelj Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije. Cilj manifestacije je promocija etno turizma koji bi pružio šansu opstanku sela i spriječio dalji odliv stanovništva.

Pored promotivnog spusta rijekom Drinom, koji je organizovan prije nekoliko dana, centralni dio manifestacije biće realizovan u subotu, 9. septembra, u ljubovijskom selu Vrhpolje. Miholjski susreti sela je događaj zamišljen kao vid takmičenja u različitim disciplinama, ali kroz upoznavanje i druženje stanovnika.

Na poziv organizatora, učešće u takmičenju, ove godine, uzeće i stanovnici bratunačkog sela Kravica, te srebreničkog sela Zalazje, jer manifestacija, između ostalog, ima za cilj da poveže naše ljude sa obje strane Drine. Na terenu Osnovne škole u Vrhpolju biće održana sportska takmičenja u disciplinama: mali fudbal, šah, skok udalj iz mjesta, bacanje kamena sa ramena, nadvlačenje klipka, obaranje ruke i nadvlačenje konopca. Takmičari mogu nastupati u više disciplina. Tog dana biće organizovana i izložba domaće radinosti i kulinarstva kao i prigodan umjetnički sadržaj.

Tim povodom, u novoj zgradi opštine Bratunac, održan je sastanak organizatora sa predstavnicima lokalne vlasti iz Bratunca i Srebrenice, na kojem je dogovoreno učešće stanovnika ovih opština. Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović zahvalio je na pozivu za učešće i druženje. Izjavio je da će se opština Bratunac rado odazvati pozivu i da će pripremiti ekipu koja će učestvovati u navedenim disciplinama. Izrazio je zadovoljstvom ovakvom manifestacijom koja ujedinjuje narod te se nada da će u budućnosti ista još više dobiti na masovnosti i promociji.