MINISTAR BOJAN VIPOTNIK U POSJETI OPŠTINI BRATUNAC

Glavna slika

Danas je u radnoj posjeti opštini Bratunac boravio Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske, gospodin Bojan Vipotnik.

Ovo je prva zvanična posjeta Ministra Vipotnika našoj lokalnoj zajednici, a susretu su pored v.d. Načelnika opštine Bratunac g-dina Branislava Trišića prisustvovali i predstavnici građevinskih kompanija iz Bratunca, zatim rukovodilac područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kao i Načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno komunalne poslove pri opštinskoj upravi Bratunac.

Tema današnjeg susreta bile su informisanje o stanju u oblasti građenja i prostornog uređenja na području naše lokalne zajednice, a takođe razgovarano je i o programima energetske efikasnosti u javnim objektima i ustanovama u našem gradu a koje su kandidovale prema ovom Ministarstvu određene projekte, a koje implementira Razvojna banka Njemačke. Govorilo se i ekološkim temama a koje su vezane za upravljanje komunalnim otpadom u gradu kao i o pitanju divljih deponija u slivu rijeke Drine kao i o aktuelnom problemu saniranja stare deponije na Jelovcima za koju je u toku izrada studije . Istaknuta je važnost i značaj postupka eksproprijacije zemljišta za potrebe izgradnje bescarinske zone u Pobrđu za šta su obezbjeđena kreditna sredstva, a aktivnosti na ovom poslu biće aktuelizovane već od naredne nedelje. Naglašeno je da opština Bratunac jedna od najuspješnijih u Republici Srpskoj kada je u pitanju posao legalizacije izgrađenih objekata, te da je procenat rješavanja ovih predmeta u prvom stepenu stoprocentan.

Takođe, razmotrene su opcije projektovanja i izgradnje obilaznice oko Bratunca, kako bi se rešio problem sa saobraćajnim ''čepovima'' koji će biti neminovni nakon otvaranja graničnog prelaza ''Bratoljub'' za teretni saobraćaj, što se očekuje u narednih mjesec i po dana.

Neformalnom dijelu sastanka priključili su se Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske doktor Nenad Stevandić, zatim gospodin Neven Stanić zamjenik direktora RUGIP-a, te Miladin Radović, generalni direktor ''Pošta Srpske''.

Podsjećamo, ovo je peta posjeta Minstara u Vladi Republike Srpske našoj opštini u proteklih sedam dana, što je jasan pokazatelj da su Vlada i njene institucije strateški opredjeljene za što bolju saradnju sa našom opštinom, što nažalost nije bio slučaj u protekle dvije godine.