OBILjEŽAVANjE I POSTAVLjANjE HORIZONTALNE I VERTIKALNE SAOBRAĆAJNE SIGNALIZACIJE

Glavna slika

-Na području opštine Bratunac u toku su radovi na obilježavanju i postavljanju horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

-Postavljena su 102 znaka na lokacijama na kojima u ranijem periodu nije bilo adekvatne saobraćajne signalizacije, što je ugrožavalo sigurnost učesnika u saobraćaju. Kada vremenski uslovi budu dozvolili, u planu je obilježavanje bijelom bojom oko 150 kvadratnih metara oznaka na kolovozu, te ugrađivanje 42 metra zvučnih traka koje doprinose bezbjednosti saobraćaja time što stvaraju zvučni efekat i na taj način upozoravaju vozača da smanji brzinu.

-Nabavku, isporuku i postavljanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, obavlja firma d.o.o "SACOM" Sarajevo, na osnovu zaključenog ugovora i prethodno provedenog postupka konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda.Vrijednost ugovora je 23.751 KM.

-Iako postoji odgovornost jedinica lokalne samouprave da regulišu saobraćajnu signalizaciju na putevima kojima upravljaju na način da se osigura bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja, na području opštine Bratunac postojale su lokacije koje nisu bile pokrivene adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, jer u ranijem periodu nije bilo volje za rješavanje ovog problema. Realizacijom ugovora, stanje će se značajno popraviti, čime će se doprinijeti bezbjednosti naših građana.