OD KOLIJEVKE PA DO GROBA, NAJLjEPŠE JE ĐAČKO DOBA

Glavna slika

Povodom početka nove školske godine, načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, podijelio je danas poklone prvačićima u svim bratunačkim osnovnim školama. Školsku  2021/2022 godinu upisalo je stotinu prvačića.

Nakon uručivanja simboličnih poklona, načelnik se obratio mališanima i učiteljima, poželivši im srećan početak osnovnog školovanja.

-Jednoga dana, kada odrastete, stasate u zrele ljude i kada se sjetite ovog prvog dana i vaših školskih klupa, shvatićete da je školsko doba najljepše i najbezbrižnije i zato sada uživajte u njemu.

Na putu školovanja ne zaboravite da budete srećni, da se družite, ali naravno i da učite. Bitno je da ne izgubite smisao za igrom, traganjem i da zadržite tu čistotu, koja postoji u vama.

Nikada nemojte zaboraviti da poštujete svoje roditelje, učitelje, nastavnike i sve one koji vam pomažu na životnom putu.

Pred roditeljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima je težak zadatak i odgovornost, da u granicama svih mogućnosti pravilno usmjeravaju mlade generacije, a samim tim i budućnost naše otadžbine.

Učitelji imaju jednu od najplemenititijih uloga u životu, a to je da mladima otvorite vidike i puteve do staze nauke i znanja.

Uvjeren sam da ćete učiniti sve, kao što ste i do sada činili, da učenicima, pred kojima je nova školska godina, škola bude mjesto učenja, duhovne radosti i zadovoljstva.

Kako reče Duško Radović: “ Škola koja se mnogo čudi znanju i ponašanju svojih đaka i koju nervira to što su djeca - djeca, ne može biti dobra škola. Ne postoje dobra i loša djeca, već samo različita, a različitom djecom moramo se baviti na mnogo različitih i delikatnih načina. “

Školarci, neka vam školski dani prolaze brzo, a znanje traje vječno!

Svim učenicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima srećan početak nove školske godine!

Vaš načelnik, Srđan Rankić