ODRŽANA EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENjA I UREĐENjA RAJSKE PLAŽE

Glavna slika

Uprkos lošim vremenskim uslovima danas je održana ekološka akcija čišćenja i uređenja Rajske plaže, najpoznatijeg bratunačkog odmarališta. Akciju je podržalo oko 50 stanovnika ove opštine, koji su marljivim radom pripremili ovu turističku lokaciju za nadolazeću sezonu.

U akciji su učestvovali članovi nekoliko lokalnih udruženja, sportskih klubova, vlasnici ugostiteljskih objekata, kao i ostali građani koji su željeli da daju svoj doprinos u uređenju Rajske plaže.

Pred kraj akcije, učesnici su na ulazu prema Rajskoj plaži postavili turističku signalizaciju, koja će omogućiti turistima brže i lakše snalaženje.

Organizatori današnje akcije su Opština Bratunac i Turistička organizacija Bratunac u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećem AD ,,Gradska čistoća”.

Akcija ,,April - mjesec čistoće” obuhvatila je niz ekoloških aktivnosti, koje imaju za cilj kako uređenje opštine Bratunac, tako i povezivanje ljudi sa prirodom i podizanje ekološke svijesti. Ova akcija će trajati sve do 25. aprila, a biće završena druženjem Bratunčana i pješačenjem od Bratunca do vrha Čauša.