OTVOREN 16. MEĐUNARODNI SAJAM "DANI MALINE 2024"

Glavna slika

Šesnaesti Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma "Dani maline 2024" u Bratuncu su danas otvorili načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Načelnik Prodanović je izrazio zadovoljstvo odzivom izlagača i zahvalio svim učesnicima i sponzorima.

"Cilj nam je da danas, kada je više od 80 izlagača ovdje oni prikažu svoje aktivnosti, ali istovremeno da razgovorima, panelima, koji su planirani u toku ove manifestacije privučemo potencijalne investitore u ovu malu, ali perspektivnu opštinu, koja i geografskim položajem i samim svojim tokom razvoja zaslužuje veću pažnju. Radićemo zajedno na ovim aktivnostima i želimo na svaki mogući način stvoriti ambijent u kojem će bavljenje ovom aktivnosti privrede biti vrlo privlačno za najveći broj građana i poljoprivrednih proizvođača u našoj opštini. Samo prisustvo velikog broja predstavnika iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Sjeverne Makedonije i Republike Italije ukazuje na privlačnost ove manifestacije" - poručio je načelnik Prodanović

Otvarajući manifestaciju Košarac je posebno istakao njen internacionalni karakter što je veoma značajno za ovu opštinu i Republiku Srpsku jer potvrđuje da je ona mjesto povoljno za investiranje, razvoj i kreiranje boljeg poslovnog ambijenta. Čestitajući organizatoru, učesnicima i posjetiocima sajma Košarac je naglasio da je ovo jedan od pet međunarodnih sajmova u BiH.

Otvaranju sajma prethodilo je intoniranje himni Republike Srske i Srbije, te nastup lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Most" .

Osim maline, na sajmu smo mogli vidjeti izložene i druge poljoprivredne proizvode, mehanizaciju, ručne radove, turističke ponude...U saradnji sa Područnom privrednom komorom Bijeljina održana je regionalna konferencija na temu "Integracija regionalne turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda".

Sajam se nastavlja i sutra. Imaćemo priliku da gledamo izložbu pasa, maskenbal vrtića "Radost", izbor najuređenijeg dvorišta i balkona, izbor najljepšeg štanda, izvlačenje nagrada za posjetioce, te ostali bogat sadržaj.

Od 11:00 do 17:00 časova na Rajskoj plaži biće organizovano gastro takmičenje "Zlatni kotlić Podrinja 2024".