Pilot projekt bodovnih kartica u Opštini Bratunac: Građani ocijenili usluge lokalne uprave

Glavna slika

U okviru USAID Projekta pomoći lokalnoj upravi (USAID/LGAA), Opština Bratunac je, u saradnji sa USAID-om, sprovela pilot fazu primjene bodovnih kartica kao participativnog alata za društveni monitoring. Bodovne kartice omogućavaju građanima da izraze svoje zadovoljstvo kvalitetom, dostupnošću i djelotvornošću javnih usluga.

Ovaj projekt je sproveden putem Microsoft Forms platforme, gdje su građani mogli ocijeniti uslugu dobijanja „Izvoda iz Matične knjige rođenih - rodnog lista“. Pristup bodovnim karticama omogućen je putem interneta, koristeći društvene mreže, Viber, Whatsapp, e-mail, te izlaganjem na web stranici Opštine.

Savjetodavni odbor građana (SOG) imao je ključnu ulogu u realizaciji ovog projekta. Svaki od 7 članova odbora dijelio je pristupne linkove bodovnih kartica sa članovima svojih zajednica, prijateljima i poznanicima, s ciljem prikupljanja povratnih informacija o zadovoljstvu građana pružanjem ove prioritetne usluge.

Tokom pilot faze, bodovne kartice su popunila 20 građana, što ukazuje na zainteresovanost lokalne zajednice za evaluaciju i unapređenje javnih usluga. Rezultati prikupljeni putem ove inicijative poslužiće za unapređenje kvaliteta pruženih usluga u Opštini Bratunac.

Opština Bratunac zahvaljuje svim građanima koji su učestvovali u ovom projektu i poziva na nastavak saradnje u budućim aktivnostima usmjerenim ka poboljšanju kvaliteta života u našoj zajednici.

Izveštaj primjena bodovne kartice za Opštinu Bratunac možete pogledati i preuzeti OVDJE.