POSJETA OPŠTINI GADžIN HAN

Glavna slika

Povodom proslave Dana opštine Gadžin Han, delegacija opštine Bratunac, na čelu sa načelnikom Lazarom Prodanovićem, posjetila je ovu opštinu sa kojom je u toku proces bratimljenja.

- Zainteresovani smo za fondove Evropske unije iz različitih oblasti kulture. Već razgovaramo da Kulturno-umjetničko društvo "Most" iz Bratunca, sa društvom iz Gadžinog Hana ima saradnju. Ne samo da Gadžin Han ima jako dobre potencijale i slavnu istoriju. I Bratunac ima dobre potencijale. Mi smo na rijeci Drinu, sa lijeve strane, na dijelu dužine od 67 kilometara. Pored toga imamo planinske i druge turističke potencijale kao i privredne. Mislim da će biti jako veliki broj mogućnosti za našu buduću saradnju. Zainteresovani smo za iskustva koja Gadžin Han i druge opštine u Republici Srbiji imaju u smislu direktnih stranih investicija i povećanje broja zaposlenih. Saradnja će imati veliki značaj za obe opštine - izjavio je Prodanović.

U pratnji državne sekretarke u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Vlade Republike Srbije, delegacija opštine Bratunac posjetila je proizvodne pogone kompanije Resor d.o.o. - Industrija komunalne opreme - Gadžin Han, koja se bavi proizvodnjom novih i remontom starih komunalnih nadogradnja. Riječ je o najvećoj firmi u Gadžinom Hanu, koja zapošljava polovinu od ukupnog broja zaposlenih u ovoj opštini.