POTPISANI UGOVORI SA STIPENDISTIMA OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

Načelnik opštine Bratunac dr Lazar Prodanović potpisao je danas ugovore o stipendiranju sa 138 redovnih studenata sa područja naše opštine koji studiraju na državnim Fakultetima.

Za ove svrhe u budžetu Opštine Bratunac za 2023. godinu odvojeno je 100.000 KM ali je odlukom Načelnika Prodanovića ovaj iznos povećan na 120.800 KM kako bi opštinsku stipendiju dobio svaki rangirani student koji ispunjava osnovne uslove, te će ukupan broj onih koji će dobijati ovu stipendiju biti 151.

''Zaista je čast biti na čelu opštine koja ima ovakav ljudski potencijal u ovim mladim ljudima koji su uglavnom studenti na najboljim državnim Univerzitetima u regionu i to na studijskim programima koji nam garantuju da će nakon diplomiranja oni biti zamajac razvoja ekonomije našeg grada ali i čitave Republike Srpske. Uvidom u njihove uspjehe tokom studija i priznanja koja dobijaju nikako nisam mogao da eliminišem niti jednog studenta sa liste stipendista opštine Bratunac, te s'toga sam u konsultacijama sa mojim timom doneo odluku da podržimo sve studente koji su rangirani, jer ponoviću još jednom njihov povratak u Bratunac nakon završenih studija je prioritet ove administracije jer važan nam je svaki čovjek a posebno mladi i obrazovani ljudi'', istakao je Prodanović prilikom potpisivanja ugovora sa stipendistima.

Opštinsku stipendiju studenti će primati u iznosu od 100,00 KM tokom osam mjeseci kalendarske godine, što po jednom stipendisti iznosi 800,00 KM.

Opština Bratunac studentske stipendije dodjeljuje od 2004. godine a ova godina predstavlja rekord po broju potpisanih ugovora sa stipendistima.