PRELIMINARNI REZULTATI PRIJEVREMENIH IZBORA ZA NAČELNIKA OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

Na juče održanim prijevremenim izborima za Načelnika opštine Bratunac, na birališta je izašlo 8.393 birača što je 47,69% od ukupnog broja upisanih osoba sa pravom glasa u centralni birački spisak. Kandidat dr. Lazar Prodanović osvojio je 5.057 glasova, dok je njegov protivkandidat Srđan Rankić osvojio 2.981 glas.

U ukupan zbir glasova nisu unijeti podaci sa biračkog mjesta 104B005 - Polom, gdje je došlo do validacijskih grešaka prilikom brojanja. Inače na ovom glasačkom mjestu od ukupnog broja izašlih glasača njih 105 je pružilo podršku doktoru Lazaru Prodanoviću, dok je njih 71 glasalo za Srđana Rankića. U narednom periodu biće prebrojani i nepotvrđeni glasovi, glasovi birača koji su glasali u odsustvu, kao i glasovi koje je evidentirao mobilni tim na jučerašnjim izborima.

Prema do sada prukupljenim podacima i obrađenom glasačkom materijalu, kao i materijalu koji treba da bude predmet borjanja i obrade, razlika koju je doktor Lazar Prodanović napravio u odnosu na svog protivkandidata je nedostižna.

Centralna izborna komisija BiH će u narednih nekoliko dana nakon završenog brojanja svih glasova proglasiti konačne rezultate prijevremenih izbora za Načelnika opštine Bratunac.

 

Konačne rezultate izbora sa redovnih biračkih mjesta a koje je obradila Opštinska izborna komisija možete pogledati OVDJE.