PRIJEM ZA RODITELjE NOVOROĐENČADI (27.06.2024.G.)

Glavna slika

Drugi put u toku ove godine načelnik Opštine dr Lazar Prodanović organizovao je svečani prijem za mlade bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi, podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta, a sve u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za stimulisanje nataliteta na području opštine Bratunac.

Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći danas su uručena za 37 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji.

Četrnaest majki je dobilo iznose od 500 KM za rođenje prvog djeteta, trinaest majki iznose od 700 KM za rođenje drugog djeteta, 6 majki iznose od 1.000 KM za rođenje trećeg djeteta, tri majke iznose od 1.000 KM za rođenje četvrtog djeteta i jedna majka iznos od 1.700 KM za rođenje blizanaca, drugog i trećeg djeteta, te je ukupno iz budžeta izdvojeno 26.800 KM za 37 porodica.

Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu,kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih da ostaju na prostoru naše opštine.

NAJMLAĐIM SUGRAĐANIMA ŽELIMO DOBRODOŠLICU, A SVIM RODITELjIMA UPUĆUJEMO NAJSRDAČNIJE ČESTITKE !