PRVI DAN ŠKOLE

Glavna slika

Povodom početka nove školske godine, načelnik opštine Lazar Prodanović, posjetio je jutros bratunačke osnovne škole. Tom prilikom, načelnik je posebno pozdravio prvačiće, koje će nagraditi sa po 100 KM. Ove godine, upisano je 149 učenika prvih razreda. Za 91 učenika iz socijalno ugroženih porodica, opština je obezbjedila po 100 KM.

Načelnik je pozdravio roditelje i đacima prvacima poželio uspješan početak školovanja uz želju da ostvare dobre rezultate. Istakao je, da lokalna zajednica ulaže ogromne napore kako bi obezbjedila što bolje uslove za rad učenika i nastavnog osoblja. Intezivno se radi na unaprijeđenju i primjeni mjera pronatalitetne politike, što je dokazano kroz realizaciju programa isplate sredstava za rođenje djeteta i kroz druge vidove pomoći koji su realizovani.

Prvi put, opština je obezbjedila novčana sredstva kojima je nagradila sve đake prvake, a pomoć je dodjeljena i učenicima iz socijalno ugroženih porodica.

Slijedeći vid pomoći našim učenicima, čija realizacija je u planu, je finansiranje troškova odlaska na ekskurziju učenika završnih razreda osnovne i srednje škole, koji su lošeg materijalnog stanja. Ovaj vid pomoći, naknadno će se definisati u saradnji sa školama i nastavnicima.

Prvog školskog dana, načelnik je posjetio OŠ "Vuk Karadžić" i "Branko Radičević" u Bratuncu i OŠ "Petar Kočić" u Kravici. U ponedeljak, planirano je da načelnik pozdravi i učenike Srednjoškolskog centra Bratunac, te djecu koja pohađaju Dječije obdanište "Radost". Određeni broj ove djece, biće obuhvaćen isplatom naknade od 100 KM, u okviru pomoći koju opština realizuje na početku školske 2023/2024 godine.