SAOPŠTENjE ZA JAVNOST (10.11.2022.g.)

Glavna slika

U proteklih nekoliko dana, ali i mjeseci, svjedoci smo političkih previranja i tenzija, koje se emituju na području opštine Bratunac i koje će u velikoj mjeri negativno uticati na budžet ove opštine, iz tog razloga dužni smo da upoznamo javnost sa svim dešavanjima iz proteklog perioda.

Pored presude Okružnog suda u Bijeljini broj: 12 0 U 009373 22 U od 14.10.2022. godine, kojom je na funkciju predsjednika Skupštine opštine Bratunac vraćen nezakonito smijenjen Radislav Jovanović, danas je u Opštinu Bratunac stigla i presuda Okružnog suda u Bijeljini, broj: 12 0 U 009025 22 U od 02.11.2022. godine, kojom se na funkciju potpredsjednika Skupštine opštine Bratunac vraća Desimir Vulić.

Veliki dio odgovornosti zbog održavanja nelegalnih sjednica, nelegalnih smjena i nezakonitog rada, snosi pravnik u Skupštini opštine Bratunac Ivana Milanović, koja je bila dužna da upozori odbornike na neregularnosti koje su učinili. Pored pristiglih presuda Okružnog suda u Bijeljini u Skupštini opštine Bratunac i dalje vlada bahatost i bezakonje, tako su nelegalno izabrano rukovodstvo i pravnik u Skupštini odbili da omoguće nesmetanu primopredaju, uruče pečat i sprovedu presudu Okružnog suda u Bijeljini. Sve ovo prijavljeno je nadležnim organima.

Pristigle presude Okružnog suda u Bijeljini, dokaz su neregularnosti rada, bahatosti, bezakonja i samovolje koja vlada u Skupštini opštine Bratunac.

Nelegalno izabrani funkcioneri Jovo Čelanović i Radenko Milanović biće odjavljeni sa danom nezakonitog imenovanja, a načelnik opštine Bratunac protiv odgovornih pokrenuće postupak pred nadležnim organima.