SASTANAK ODBORA ZA ORGANIZACIJU KOMEMORACIJE 1. JULA

Glavna slika

-Danas je održan treći po redu sastanak organizacionog odbora za obilježavanje 31. godine od stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču, a domaćin današnjeg sastanka bila je Opština Vlasenica.

-Definisan je konačni cjelodnevni program komemorativnog događaja koji će početi u subotu 1. jula u 08:00 časova kada se očekuje svečani doček Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija u Porti Hrama Uspenija presvete Bogorodice u Bratuncu, gdje će biti služena Sveta Arhijerejska Liturgija uz sasluženje velikog broja episkopa i drugih visokih Arhijereja SPC-a.

-Sastanku su pored načelnika i gradonačelnika lokalnih zajednica iz regije Birač, prisustvovali i crkveni predstavnici iz ovih mjesta, zatim predstavnici opštinskih i regionalnih boračkih organizacija kao i predstavnici republičkih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

-Naredni sastanak zakazan je za 12. jun, domaćin ovog susreta biće Opština Milići, a do ovog sastanka očekuje se da budu realizovani zadaci koji su danas dogovoreni u Vlasenici.

 

Boračka Organizacija Opštine Bratunac

Opština Vlasenica