SEMINAR "SUVA PLANINA - NEOTKRIVENA MESTA SRBIJE"

Glavna slika

Turistička organizacija opštine Gadžin Han, u protekloj sedmici, organizovala je trodnevni seminar na temu "Suva planina - neotkrivena mesta Srbije". Trodnevni seminar obuhvatio je stručnu prezentaciju potencijala i potreba da se zaštiti Suva planina kao specijalni rezervat prirode. Predavači su bili eminentni stručnjaci iz Republike Srbije.

Na poziv organizatora, seminaru su prisustvovali načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović i najbolji učenici završnih razreda Srednjoškolskog centra Bratunac: Nikolina Mijatović, Krstivoje Pajić, Andrijana Živković, Boris Veljančić i Stefan Baričanin. Seminaru su prisustvovali i Radovan Petković i Sara Prodanović.

Tokom kratkog boravka, načelnik se sastao sa ministrom bez portfelja zaduženim za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novicom Tončevim i ministrom bez portfelja zaduženim za koordinaciju aktivnosti i mjera u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom Đorđem Milićevićem. Razgovarano je o stvaranju održivih turističkih destinacija kroz izgradnju infrastrukture koja će omogućiti turistima da uživaju u prirodnim ljepotama, ali isto tako da ih ne naruše. Akcenat razgovora je stavljen na balansiranje izmađu turističke aktivnosti i zaštite prirode.

Načelnik se sastao i sa predsjednikom opštine Gadžin Han Milisavom Filipovićem. Tom prilikom dogovoreno je potpisivanje memoranduma o saradnji i bratimljenje opština Bratunac i Gadžin Han. Načelnik Prodanović zahvalio je na pozivu i srdačnoj dobrodošlici učesnicima seminara, a domaćini su obećali uzvratnu posjetu opštini Bratunac.