SREĆNO DUNjA!

Glavna slika

Dunja Vuksić članica Bokserskog kluba "Kum" iz Bratunac, danas će se boriti u polufinalu Evropskog prvenstva za školarce, koje se održava u Istočnom Sarajevu. 

Njena protivnica biće Valeria Rižova iz Rusije. Meč je drugi po rasporedu, u sesiji koja počinje od 18 časova. Dunja je plasmanom u polufinale kategorije do 51 kilograma već obezbijedila medalju. 

Bokserka iz Bratunca i članica reprezentacije Bosne i Hercegovine u četvrtfinalu je savladala Doru Nemet, mađarsku takmičarku. U stručnom štabu bh tima je i Siniša Lopatić, trener Kum-a.

U drugom polufinalu Dunjine kategorije sastaju se predstavnice Češke i Turske.

Dunja, kao najmlađa učesnica ovog takmičenja bez obzira na jaku konkurenciju vrčeras očekuje pobjedu. 

-Očekujem da se dobro zabavim i da dobro odradim meč. Mađaricu sam pobijedila sa 5:0 razlike. Sutra mi je rođendan i mislim da bi ova pobjeda bila moj najljepši poklon, rekla je Dunja Vuksić, poručivši svojim sugrađanima da će dati sve od sebe kako bi izborila pobjedu. 

Dunjin trener Siniša Lopatić, takođe je optimističan povodom večerašnje borbe, ali kaže da je zadovoljan i njenim dosadašnjim rezultatom. 

-Vjerovao sam u Dunju. Sa njom se mnogo radilo. Nadali smo se pobjedi. Danas je pred njom težak meč. Najbitnije je da iz meča izađe bez povreda i da izboksuje meč do kraja. To je jedno veliko iskustvo za nju, ocijenio je Lopatić. 

Pored trenera Siniše, veliku podršku Dunji pružili su tetka Danka i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić. 

-Imala je moju maksimalnu podršku. Bila sam sa njom i za vrijeme priprema. Najiskrenije, mi očekujemo pobjedu, ali smo zadovoljni i ovim, rekla je Danka Vuksić. 

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić podržao je Dunju i BK "Kum" , te je iz budžeta opštine izdvojio sredstva za njihovo učešće u ovom takmičenju. 

-Iskreno se radujemo uspjehu svakog djeteta. Dunja je na najbolji mogući način predstavila opštinu Bratunac. Mi joj želimo mnogo sreće večeras, iako je ona za nas i u ovom trenutku pobjednica. Dočekaćemo je dostojanstveno i ponosno. Naše sugrađane pozivam da prate i bodre našu Dunju, poručio je načelnik Rankić. 

Meč možete pratiti na linku:

https://m.youtube.com/watch?v=odLShYUK0R0