SVE SPREMNO ZA MEĐUNARODNI SAJAM POLjOPRIVREDE, PRIVREDE I TURIZMA U BRATUNCU

Glavna slika

Privode se kraju finalne pripreme za 16. Međunarodni sajam poljoprivrede, privrede i turizma pod nazivom „Dani Maline 2024“ koji se ove godine održava 14-15 juna 2024 godine u sportskoj dvorani u Bratuncu.

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za petak 14. juna sa početkom u 11:30 časova, a ceremoniji će prisustvovati predstavnici Vlade Republike Srpske kao i drugi brojni gosti i zvanice.

Za posjetioce ovogodišnjeg sajma pored rekordnog broja izlagača, priređena je bogata gastro ponuda uz degustaciju jela i pića iz Srednjeg Podrinja i Birča, vrijedne robne nagrade kao i drugi sadržaji koji su definisani programom.

Po prvi put ove godine u saradnji sa Područnom Privrednom komorom iz Bijeljine biće održana regionalna konferencija na temu „Integracija regionalne turističke ponude i razvoj lokalnih proizvoda, Semberija, Birač i Majevica“. Konferencija će se održati u sajmskoj dvorani nakon ceremonije svečanog otvaranja. Učesnici konferencije biće predstavnici Vlade Republike RS, Univerziteta i akademskih institucija, lokalnih zajednica i drugi.

Pored izložbenog dijela sajma, posjetioci i gosti ove manifestacije imaće priliku da posjete dva gastro takmičenja i to, izbor najboljeg kolača od maline, kao i takmičenje u spremanju kotlića koje će se održati na Rajskoj plaži. Takođe biće priređena izložba likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola iz Bratunca kao i maskenbal u kome će učestvovati mališani dječijeg vrtića „Radost“ Bratunac, zatim izbor najboljeg proizvođača maline, najljepšeg dvorišta i balkona. Za posjetioce sajma izlagači su obezbjedili vrijedne robne nagrade.

Izuzetno bogat i sadržajan vikend za Bratunčane i sve goste našeg grada je pred nama, a organizatori garantuju dobru organizaciju koju neće pokvariti ni eventualno loši vremenski uslovi.

Petak, 14. Jun od 11:30, Sportska dvorana Bratunac, dobrodošli!