SVEČANI PRIJEM ZA RODITELjE NOVOROĐENČADI

Glavna slika

Već treći put u toku ove godine načelnik opštine Bratunac  dr Lazar Prodanović organizovao je svečani prijem za mlade bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi,podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta,a sve u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima,načinu i postupku raspodjele sredstava za stimulisanje nataliteta na području opštine Bratunac.

Na prvom i drugom prijemu bilo je prisutno 45 bračnih parova ,dok su na današnjem prijemu Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći uručena  27 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji.

Devet majki je dobilo iznose od 500 KM za rođenje prvog djeteta,dvanaest majki iznose od 700 KM za rođenje drugog djeteta , četiri majke iznos od 1000 KM za rođenje trećeg djeteta,jedna majka iznos od 1.200 KM za rođenje blizanaca koji su prvorođeno i drugorođeno dijete i jedna majka iznos od 2000 KM za rođenje blizanaca koji su trećerođeno i četvrtorođeno dijete.

Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu,kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih  da ostaju na prostoru naše opštine.

Od početka godine kao mjera stimulisanja nataliteta iz budžeta je izdvojena 51.000 KM za jednokratne novčane pomoći za ukupno 72 porodice.

 

NAJMLAĐIM SUGRAĐANIMA ŽELIMO DOBRODOŠLICU, A SVIM RODITELjIMA UPUĆUJEMO NAJSRDAČNIJE ČESTITKE !