"U BRATUNCU KRAJ DRINE NEK SE KOLO VIJE" (07.10.2023.G.)

Glavna slika

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Most" iz Bratunca, večeras su u Sportskoj dvorani, održani drugi susreti veterana i rekreativnih grupa folklora, pod sloganom "U Bratuncu kraj Drine, nek se kolo vije".

Manifestaciju su otvorili načelnik opštine Lazar Prodanović i predsjednik KUD-a "Most" Bratunac Miloš Mitrović koji su pozdravi publiku i goste, te iskazali čast, što je Bratunac večeras domaćin za 15 kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Republike Srbije.

- Veoma sam srećan, što sam za ovih šest mjeseci od kada sam načelnik opštine spoznao kolika je vrijednost Kulturno-umjetničkog društva "Most" Bratunac. Mi, u lokalnoj samoupravi učinićemo sve da stvorimo ambijent i uslove za rad i aktivnosti KUD-a "Most". Kultura je temelj opstanka svakog društva. Kultura je najznačajnija djelatnost za opstanak jedne zajednice. Onoliko koliko je njegujemo imaćemo svoju budućnost. U tom smislu učinićemo sve da ovih aktivnosti i u idućoj godini bude još više. Posebno sam zahvalan Vladi Republike Srbije za ono što pruža za aktivnosti našeg kulturno-umjetničkog društva "Most" i Centra za kulturu. Radićemo mnogo više na ovome, a vi ćete sa svojim umjetničkim stvaralaštvom iskazati da je tradicija ključna pretpostavka budućnosti svih - rekao je Prodanović nakon čega je započelo predstavljanje gostujućih društava sa najraznovrsnijim koreografijama.

Bratunačkoj publici večeras su se predstavili: KUD „Mladost“ Nova Pazova, KUD „Jeleče Novi Beograd”, CZNTK „Abrašević“ Valjevo, KUD „Kupinik“ Kupinovo, FA „Šiljkan“ Beograd, KUD „Ostrovo“ Ostrovo, KUD „Sveti Sava“ Kać, ANIP ,,Zvorničko kolo” Zvornik, KUD „Prota Matija Popović“ Milići, JU SKUD „Semberija“ Bijeljina, KUD „Milenko Topalović“ Bajina Bašta, UZNNT „Zlatibor“ Čajetina, SKUD „Sveti despot Stefan Lazarević“ Srebrenica, KUD „Vuk Karadžić“ Loznica, KUD „Naš zavičaj“ Sevojno.