USVOJEN NACRT REBALANSA BUDžETA ZA 2021.GODINU I NACRT BUDžETA ZA 2022.GODINU

Glavna slika

Odbornici Skupštine opštine Bratunac usvojili su danas Nacrt rebalansa budžeta opštine za ovu godinu u iznosu 14.079.190 KM, što je za 855.190 KM više u odnosu na prvobitni budžet koji je iznosio 13.224.000 KM.

Na današnjem zasjedanju pojašnjeno je da je rebalans budžeta pripremljen radi povećanja poreskih prihoda u odnosu na ovogodišnji plan i zbog preraspodjele određenih budžetskih stavki, odnosno novačnih iznosa.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i Nacrt budžeta opštine za 2022. godinu u iznosu 10.551.500 KM.

Oba ova nacrta biće upućena Ministarstvu finansija Republike Srpske na usaglašavanje i dobijanje saglasnosti, a zatim na javnu raspravu prije konačnog usvajanja prijedloga budžeta.

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, istakao je da je sav novac utrošen transparentno, te da se tabelarni prikaz nalazi na sajtu Opštine Bratunac.

-Ne treba širiti dezinformacije. Priča se da je za sadnju cvijeća izdvojeno 27.000 KM, što nije tačno. Građani imaju priliku da vide da je za uljepšavanje grada izdvojeno 6.000 KM. Građani će u svakom trenutku sada imati mogućnost da vide kako je potrošena svaka marka narodnog novca, rekao je načelnik Rankić.

Stefan Bojić, odbornik političke partije “Ujedinjena Srpska”, napustio je skupštinsku većinu, a razloge za to naveo je u saopštenju, koje je pročitao tokom današnjeg zasjedanja.

Tokom današnje sjednice donesena je i odluka o stavljanju van snage Regulacionog plana naseljenog mjesta Bratunac čiji je rok važenja istekao prije nekoliko godina i zaključeno je da se u idućoj godini obave pripreme za finansiranje izrade novog regulacionog plana ovog mjesta. Odbornici su takođe donijeli odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica opštine Bratunac, a nakon ovih usvojili su, bez diskusija, još nekoliko tehničkih odluka neophodnih za zakonit rad opštinskih stručnih službi.