USVOJENA ODLUKA O UTVRĐIVANjU OPŠTEG INTERESA U SVRHU IZGRADNjE SPOMEN KOMPLEKSA U BRATUNCU

Glavna slika

Vlada Republike Srpske, na 72. sjednici koja je održana juče, donijela je Odluku o utvrđivanju opšteg interesa u svrhu izgradnje spomen kompleksa u Bratuncu.

Nakon stupanja na snagu ove odluke, opština Bratunac, kao korisnik eksproprijacije, izvršiće potpunu eksproprijaciju nepokretnosti koje su definisane odlukom, a u skladu sa Izmjenama i dopunama Regulacionog plana za naseljeno mjesto Bratunac (lokalitet Borkovac). Na ovom prostoru, koji će obuhvatiti površinu od oko 4.5 ha predviđene su dvije prostorne cjeline, jedna zona za izgradnju pravoslavnog hrama sa pratećim sadržajem i druga prostorna cjelina - zona za izgradnju memorijalnog kompleksa posvećenog poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Ovim putem demantujemo maliciozna pisanja pojedinih portala i pojedinaca da je stopirana izgradnja spomen kompleksa. U skladu sa Zakonom o eksproprijaciji Republike Srpske, u narednom periodu opština Bratunac će preduzeti korake da se postupak eksproprijacije nepokretnosti što prije okonča kako bi se započeli radovi na izgradnji spomen kompleksa.