ZAKLjUČAK O RADNOM VREMENU ZA REPUBLIČKE PRAZNIKE U MJESECU MAJU 2023. GODINE

Glavna slika

 

Član 1.

                                                                                                       

Na dan republičkih praznika Međunarodni dan rada 01.05.2023.god. i Dan pobjede nad fašizmom 09.05.2023.god. na području opštine Bratunac ne rade zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti.

Na drugi dan  republičkog praznika Međunarodni dan rada 02.05.2023.god. radno vrijeme zanatsko preduzetničkih i trgovinskih objekata je od 07-15 časova.

Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za snabdijevanje osnovnim životnim artiklima i drugih potreba na gore navedene dane republičkih praznika mogu da rade:

  1. 1. Pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe testenine i kolača i prodaje istih a ne nalaze se u stambeno poslovnom objektu;
  2. 2. Trgovinski objekti sa pretežno prehrambenom robom u krugu autobuske stanice;
  3. 3. Benzinske  i plinske pumpne stanice;
  4. 4. Trgovinski objekti, tipa „dragstor“

U vremenu od 07.00 do 15.00 časova, mogu da rade:

  • - Trgovina na malo cvijećem (cvjećare);
  • - Trgovina na malo pogrebnom opremom.

 

Član 2.

 

Za vrijeme trajanja republičkih i vjerskih praznika, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužni su da rade:vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana obavezni su  da organizuju i obezbjede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Apoteke i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih i vjerskih praznika.

 

Član 3.

                                                             

Ovaj Zaključak se ne odnosi na privredne subjekte koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, čije je radno vrijeme regulisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i objekata zabave i igara na sreću na teritoriji opštine Bratunac („Službeni Bilten opštine Bratunac“ br.5/13 i 5/17.)

 

Član 4.

 

Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u Službenom Glasniku opštine Bratunac.

 

Zaključak o radnom vremenu možete preuzeti OVDJE.