BRATUNAC DOBIO BUDžET ZA 2023. GODINU

Glavna slika

Danas je održana 11. Redovna sjednica Skupštine opštine Bratunac, na kojoj su odbornici Skupštine opštine Bratunac usvojili Budžet opštine  za 2023. godinu u iznosu od 15.030.000,00 KM što je 25% više u odnosu na budžet u 2022. godini. Takođe usvojen je  i Rebalans budžeta za 2022. godinu u iznosu 12.714.500,00 KM.

Na današnjoj Redovnoj sjednici Skupštine opštine Bratunac odbornici su podržali odluku da se iz budžeta opštine isplaćuje novčana naknada za svako novorođeno dijete na području opštine Bratunac u 2023. godini, a u sklopu mjera pronatalitetne politike.

Prihvaćen je Zaključak o pokretanju postupka za izgradnju novog gradskog groblja u Bratuncu, zatim Strategija razvoja socijalnog stanovanja 2021-2030. godine, Prijedlog odluke o određivanju jednokratne novčane pomoći za najugroženije penzionere i drugi za lokalnu upravu važni akti.

Usvojena je i neopoziva ostavka dosadašnjeg direktora JU ''Dom kulture'' Bratunac g-dina Radovana Petkovića, a na njegovo mjesto imenovan je v.d. direktor ove ustanove g-din Igor Marković.

Vršilac dužnosti načelnika opštine g-din Branislav Trišić zahvalio je odbornicima na kvalitetnoj diskusiji i podršci najznačajnijim tačkama dnevnog reda, te uputio čestitku građanima povodom  nastupajućih praznika.