HUMANITARNI BIOSKOP IZ BLOKA"VI IDITE JA, NEĆU"

Glavna slika

Draga braćo i sestre, pozivamo vas da na naš veliki praznik Vidovdan,  u petak 28. juna od 20 časova dođete u Dom kulture u Bratuncu i da zajednički odgledamo film -

" VI IDITE JA NEĆU "

Reč je o humanitarnoj projekciji filma i sav prikupljeni novac, preko humanitarne organizacije Srbi za Srbe, biće uplaćen srpskim porodicima na našem Kosovu i Metohiji .

Film je snimljen 2015. godine , po uzoru na istinitu priču koju je zapisao blaženopočivši mitropolit Amfilohije u svojoj knjizi "Ljetopis novog kosovskog raspeća", a govori nam o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sa osvrtom na 1998. i 1999. godinu, a sa posebnim osvrtom na porodičnu dramu nestalog Srbina Miloša Ćirkovića sa Kosova i Metohije.

" Nijedan hrišćanski narod nema u istoriji svojoj ono što ima srpski narod, nema Kosovo .

Baš Kosovo nas je učinilo velikim narodom. Ono je naša narodna Golgota, ali u isto vreme naše narodno vaskrsenje, duhovno i moralno. Ono je zaustavilo moralno raspadanje srpskoga naroda. Dalo nam galeriju viteza vere, poštenja i požrtvovanja, koja nesumnjivo vredi više od ma koje galerije mermernih kipova, napravljenih u mirno doba od naroda koji nisu imali svoje Kosovo " uz ove reči Svetog Vladike Nikolaja, još jednom u ime humanitarne organizacije Srbi za Srbe pozivamo vas da dođete, da se saberemo u što većem broju i na takav način simbolično pružimo podršku našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Nakon završene projekcije filma u sali bioskopa pridružiće nam se četrdeset i šestoro dece sa Kosova i Metohije koji su trenutno gosti u našem gradu, kako bi im svi zajedno poželeli srećan i Bogom blagosloven povratak svojim porodicama.

Ako Bog da, vidimo se .

https://www.facebook.com/100088413428111/videos/484851890868148/