HUMANOST BRATUNAČKIH PRIVREDNIKA

Glavna slika

I ove kao i proteklih godina u organizaciji SDKPD ''Sveti Vasilije Veliki'' organizovana je podjela božićnih pečenica za bratunačke porodice sa slabim materijalnim stanjem. Finansijska sredstva za ovaj human gest u ukupnom iznosu od skoro 19.000,00 KM, obezbjedili su privrednici i preduzetnici sa područja opštine Bratunac, i na taj način omogućili da preko 80 porodica provede ovaj najradosniji hrišćanski praznik u skladu sa duhom i tradicijom srpskog naroda.

Takođe, ZR ''Pekara Bunardžija'' iz Bratunca već nekoliko godina za redom obezbjeđuje Božićne česnice za sve bratunačke parohije, koje će se lomiti na Božićno jutro u hramovima u Bratuncu, Kravici, Bjelovcu, Polomu, Žlijebcu i Fakovićima.

Opština Bratunac je za najsrećnije ''lomače'' česnice obezbjedila tridesetak nagradnih kovanica u novčanoj protivvrijednosti u iznosu od 100,00 KM.

Ovim putem, V.D. načelnik opštine Bratunac g-din Branislav Trišić, čestita Božićne praznike svim pravoslavnim vjernicima sa željom da ih provedu u porodičnoj atmosferi uz puno zdravlja, mira, sreće i blagostanja, uz tradicionalni hrišćanski pozdrav MIR BOŽJI HRISTOS SE RODI !!!