NAČELNIK RANKIĆ: OD DANAS NEMA VASPITAČA NA BIROU

Glavna slika

Da za poslovni angažman nisu potrebna poznanstva i članstvo u političkoj partiji, potvrdio je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić.

Naime, zbog proširenja kapaciteta dječijeg vrtića “Radost“ , ukazala se prilika za poslovnim angažmanom vaspitača. Tim povodom, načelnik je danas održao sastanak sa devet diplomiranih vaspitača iz Bratunca, sa kojima će biti zaključeni ugovori o radu od 01.09.2021. godine.

Na zaposlenje je najduže čekala Ivana Mićić.

-Punih dvanaest godina tragam za poslom. Imala sam nekoliko kraćih poslovnih angažmana. Zahvalna sam načelniku zbog šanse koju nam je pružio, rekla je Ivana Mićić tokom sastanka.

Rankić je poželio vaspitačima uspješan rad, ističući da od njih očekuje samo jedno, a to je da ispune očekivanja roditelja i djece.

-Raduje me što smo broj nezaposlenih vaspitača sveli na nulu. Kao što znate radovi na proširenju kapaciteta teku planiranom dinamikom i do 1. septembra sve će biti spremno. Nikome nije potrebna politička partija, svi imaju iste mogućnosti. Ja imam samo jedan cilj, a to je da ovdje izgradimo ambijent koji će voditi ostanku mladih ljudi u Bratuncu, istakao je načelnik Rankić.

Rankić je pojasnio da će njihovi poslovni angažmani biti nastavljeni i u novoj zgradi vrtića “Radost“, koja će biti izgrađena u narednom periodu.

-U planu je i nova zgrada vrtića, ali do izgradnje novog objekta, cilj je da pružimo priliku svakom djetetu iz Bratunca da pohađa predškolsko obrazovanje, ali i da damo priliku ovim mladim ljudima da se zaposle.

U okviru novog vrtića, načelnik je najavio i savremeno igralište za mališane.

Mladenka Zekić, v.d. direktor Javne ustanove za pedagoško obrazovanje “Radost“, informisala je prisutne da interesovanje za upis mališana raste, te da je do sada za stotinu djece više prijavljeno u odnosu na proteklu godinu.