NAREDNOG VIKENDA U BRATUNCU NOVO IZDANjE BRATUNAČKOG STRIP FESTIVALA

Glavna slika

Za manje od 7 dana, očekuje nas dugo najavljivani 6. Bratunački strip festival.

Manifestacija koja je za kratko vrijeme postala jedna od najpopularnijih manifestacija ove vrste u našoj zemlji, sudeći prema najavama u medijima, okupiće ove godine rekordan broj ljubitelja stripa i umjetnosti u našem gradu. Primjetno je zaista ogromno interesovanje publike za ovaj događaj, a organizatori su i za ovu godinu pripremili bogat program i veoma interesntne goste.

Program će se realizovati u holu zgrade Opštine bratunac u periodu od 02-04. avgusta a počeće svečanim otvaranjem koje će biti upriličeno 02.08.2024. sa početkom u 20 sati u holu zgrade Opštine Bratunac. Odmah nakon otvaranja festivala uslijediće i otvaranje izložbe karikatura Zorana Mihailovića Zoće, karikaturiste rodom iz Ljubovije. Program će biti nastavljen u subotu, radionicom za najmlađe kao i crtanjem gostujućih autora za posjetioce a u večernjim satima, očekuje nas promocija jednog veoma interesantnog stripa „MU“ autorki Ane i Sare Živković, promocija najnovijih strip izdanja dva izdavača „Deveta Dimenzija“ iz Banjaluke i „Sistem Komiks“ iz Beograda, kao i promocija djela poznatog srpskog pisca, dramskog i strip scenariste Dejana Stojiljkovića koji će biti jedan od gostiju festivala.

Posljednjeg dana festivala očekuje nas ponovo jedna zanimljiva radionica stripa za najmlađe, kao i crtanje gostujućih autora za posjetioce festivala.

Očekuje se da Bratunac sljedećeg vikenda postane središte strip scene regije tako da pozivamo sve da posjete 6. Bratunački strip festival!