NASTAVAK INFRASTRUKTURNIH RADOVA U BRATUNCU

Glavna slika

U okviru programa modernizacije i rekonstrukcije infrastrukture u gradskom i prigradskim dijelovima opštine Bratunac, danas su započeti radovi na izgradnji pješačke staze - trotoara u ulici Gavrila Principa, i to na potezu od ugla ove ulice i ulice Bratunačke brigade do mosta na Glogovskoj rijeci u naselju Borkovac. Ukupna dužina ove deonice je oko 550 metara i obuhvatiće radove na postavljanju ivičnjaka, instalaciji kišne kanalizacije te asfaltiranju pješačke staze.

Ova deonica do sada je predstavljala opasnost za veliki broj pješaka zbog nedostatka trotoara, što je još više došlo do izražaja prekategorizacijom putnog pravca u ovom potezu u magistralni put, čime je povećana frekvencija saobraćaja.

Izgradnjom trotoara riješiće se navedeni problemi, što će se posebno odraziti na bezbednost učenika učesnika u saobraćaju iamjući u vidu nastavak školske godine.

U narednom periodu očekuje se nastavak izgradnje i modernizacije putne infrastrukture u Bratuncu, tako da slijedi izgradnja trotoara u naselju Moštanice i Pobrđe, te asfaltiranje i rekonstrukcija pojedinih gradskih ulica.