ODRŽAN DRUGI SASTANAK ORGANIZACIONOG ODBORA ZA OBILjEŽAVANjE 31. GODINE OD ZLOČINA NAD SRBIMA

Glavna slika

-Danas je Grad Zvornik bio domaćin drugog po redu sastanka Organizacionog odbora za obilježavanje 31. godine od stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču.

-Sastanak se održao u kripti Sabornog Hrama u Zvorniku, a prisustvovali su crkveni velikodostojnici i Načelnici i Gradonačelnici opština i gradova zvorničke regije, pomoćnik Ministra rada i boračko invalidske zaštite RS, predsjednici opštinskih i regionalnih boračkih organizacija kao i drugi članovi odbora.

-Na današnjem sastanku su utvrđeni datumi i termini održavanja aktivnosti u okviru ovog obilježavanja, zatim utvrđen je budžet i način finansiranja organizacije, kao i drugi tehnički detalji vezani za organizaviju i promociju ovog događaja.

-Ponovo je naglašen značaj omasovljenja i posjećenosti ovih dešavanja, posebno imajući u vidu činjenicu da je svoj dolazak potvrdila Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Porfirije, koji će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju i parastos srpskim žrtvama uz sasluženje velikog broja arhijereja SPC.

-Naredni sastanak održaće se 30. maja, a grad domaćin biće Vlasenica.