ODRŽANA 12. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BRATUNAC

Glavna slika

Na današnjoj 12. redovnoj sjednici Skupštine Opštine Bratunac odbornici su razriješili dosadašnjeg potpredsjednika lokalnog parlamenta Radenka Milanovića, a na njegovo mjesto imenovan je odbornik Vehid Dedić. Odbornici su potvrdili mandate dosadašnjim direktorima pojedninih Ustanova i preduzeća, pa su tako na četvorogidšnji mandat imenovani dr Ljiljana Ivančić za direktora JZU ''Dom zdravlja'' Bratunac te Bojana Varagić na mjestu direktora preduzeća ''Malina-Bratunac'' d.o.o. .

Usvojen je Plan rada i Plan kapitalnih investicija za 2023. godinu koji je predložio Načelnik opštine, te izvještaji o radu za 2022. godinu Odjeljenja opštinske uprave Bratunac i preduzeća i Ustanova čiji je osnivač Opština Bratunac. Takođe, usvojen je Izvještaj o radu Pravobranilaštva RS - sjedište Zamjenika u Vlasenici za 2022. godinu.

Podršku odbornika SO Bratunac za Informaciju o radu nisu dobili rukovodioci AD ''Gradska čistoća'' te JP ''Rad'' Bratunac, kao i Izvještaj o radu Načelnika opštine Bratunac za 2022. godinu.

Na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta usvojena je Odluka o izgradnji novog gradskog groblja, te Odluka o izmjeni i dopuni Regulacionog plana naseljenog mjesta Bratunac.

Odbornici su usvojili i godišnji Plan zaštite od požara u opštini Bratunac, kao i još nekoliko Odluka od lokalnog značaja za jedinicu lokalne samouprave.

 

Foto: UPSMedia