OPŠTINA BRATUNAC I DALjE PLAĆA RAČUNE BAHATOG PONAŠANjA PRETHODNE VLASTI

Glavna slika

Negativne posledice lošeg rukovođenja Opštinskom upravom Bratunac od strane prethodne vlasti i danas se osjećaju u ovoj jedinici lokalne samouprave.

Prije nekoliko dana, opština Bratunac je zaprimila presudu Okružnog suda u Bijeljini, kojom je odbijena žalba tužene opštine Bratunac i potvrđena presuda Osnovnog suda u Srebrenici, u postupku pokrenutom radi naknade materijalne štete pričinjenom na poslovnom objektu tužioca O.A. iz Bratunca.

Prvostepenom presudom djelimično je usvojen tužbeni zahtjev tužioca i obavezuje se tužena opština Bratunac da tužiocu zbog nezakonitog rušenja poslovnog objekta u Bratuncu koji se nalazio u Radničkoj ulici, na ime materijalne štete na objektu isplati iznos od 10.889,70 KM, sa zakonskom zateznom kamatom na taj iznos, počev od 27.09.2021. godine kao dana bespravnog rušenja objekta pa do konačne isplate, kao i da tužiocu naknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 4.585,50 KM, sve u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Uklanjanje šupa i ostalih privremenih objekata koji su narušavali izgled našeg grada je bila, možda jedina pozitivna aktivnost koju je provela prethodna vlast. Međutim, sada se potvrđuje da je ta aktivnost u predmetu uklanjanja objekta vlasnika O.A. urađena protivno zakonskim propisima.

Pokazalo se da je za uklanjanje jednog montažnog objekta u Radničkoj ulici opština platila iznos od 18.823,78 KM, na osnovu presude kojom je utvrđeno da je uklanjanje objekta bilo bez pravnog osnova, odnosno da u tom postupku nisu ispoštovane zakonske procedure koje su se morale provesti da bi uklanjanje bilo u skladu sa zakonom.

A konačan račun neodgovornog ponašanja prethodne vlasti plaćaju građani opštine Bratunac.