OPŠTINA BRATUNAC SUFINANSIRA REKONSTRUKCIJU FASADA I ZAMJENU KROVNIH POKRIVAČA NA STAMBENIM ZGRADAMA (03.10.2024.G.)

Glavna slika

Do kraja ove godine biće obnovljene fasade i zamjenjeni krovovi na 5 stambenih zgrada u Bratuncu. Danas su potpisani ugovori sa zajednicama etažnih vlasnika, a opština sufinansira oko 50% planiranih sredstava investicije, prema predračunu, a ostatak novca obezbjediće vlasnici stanova. 

Projekat se realizuje na osnovu ranije raspisanog Javnog poziva za sufinansiranje rekonstrukcije fasada, zamjene krovnih pokrivača i sanaciju oštećenih dijelova krovne konstrukcije na zgradama kolektivnog stanovanja.  

Jedan od ciljeva ovog programa je pružanje pomoći građanima u finansiranju održavanja zgrada, kao i povećanje energetske efikasnosti.

Načelnik opštine Lazar Prodanović je izjavio da opština već ranije pomagala neke etažne zajednice kada je riječ o sufinansiranju radova na rekonstrukciji stambenih zgrada. 

To su bili pojedinačni slučajevi. Sada, po prvi put smo raspisali javni poziv, definisali uslove, potpisali ugovor. Sa ovim projektom ćemo nastaviti i u narednim godinama, sa većim iznosom sredstava - rekao je Prodanović.