OPŠTINA OBILjEŽILA KRSNU SLAVU

Glavna slika

Svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, obilježen je Đurđevdan, krsna slava opštine Bratunac. Liturgiji i slavskom ručku, prisustvovali su predstavnici opštine Bratunac i predstavnici duhovnog, kulturnog, obrazovnog i privrednog života ove opštine.

Tim povodom, građanima opštine Bratunac, uputio je čestitku načelnik opštine dr Lazar Prodanović. "Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju. Iako je vrlo teško i neizvjesno vrijeme, zbog nedavne tragedije, saosjećamo se sa porodicama žrtava, ali nemamo pravo da prekidamo ovu tradiciju. Zahvaljujem se prisutnima koji su se odazvali pozivu na obilježavanje krsne slave opštine i pozivam vas da se isto tako odazovete pozivu za obilježavanje stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču, koje je planirano za 1. jul. Želim da na dostojanstven način obilježimo i taj datum, za koji je potvrdio dolazak i patrijarh srpski Porfirije. "

Slavskim obredom, ujedno je završena i dvadeseta kulturno - sportska manifestacija "Đurđevdanski dani - Bratunac 2023" čiji je program ranije otkazan, zbog tragičnih događaja u Republici Srbiji.