PATRIJARH U ZVORNIKU NAKON 90 GODINA

Glavna slika

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije danas je služio svetu arhijerejsku liturgiju u Zvorniku. Nakon toga osveštao je novoizgrađeni Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice.

Događaju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je kum hrama, predsjednik Vlade Radovan Višković, zvaničnici iz političkog, društvenog i kulturnog miljea Republike Srpske, te brojni vjernici.

Među zvanicama, bio je i načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović, koji se sastao sa patrijarhom nakon završetka događaja. Razgovarali su o obilježavanju 31. godine od stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču. Patrijarh je izrazio pohvale na račun ovogodišnje organizacije događaja. Potvrdio je dolazak u Bratunac i sledeće godine, uz želju da naredni skup bude masovniji od ovogodišnjeg.

Načelnik se sastao i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Tom prilikom, razgovarali su o infrastrukturnim projektima i ulaganjima u opštinu Bratunac. Razgovori o ovoj temi, nastaviće se sledeće sedmice, kada se očekuje dolazak zvanica iz vrha vlasti Republike Srpske na proslavu Dana opštine Bratunac 25. septembra.