PREDSJEDNIK DODIK U BRATUNCU: NASTAVAK PODRŠKE RAZVOJNIM PROJEKTIMA OPŠTINE

Glavna slika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je posjetio opštinu Bratunac, gdje se sastao sa načelnikom Lazarom Prodanovićem, koji mu je tom prilikom uručio ključ grada - najveće opštinsko priznanje sa Poveljom počasnog građanina.

Predsjednik Republike Srpske se zahvalio načelniku Prodanoviću što je imao priliku da posjeti opštinu Bratunac. Takođe, izrazio je zahvalost na saradnji i podržao je napore koji su usmjereni na projekte koji su, kako je naveo vidljivi i koji prave razliku.

- Republika Srpska apsolutno stoji iza razvojnih projekata ove opštine i činićemo to i ubuduće. Podržaćemo izgradnju vrtića i mi tražimo od Republike da to bude objekat koji će biti dovoljan da obuhvati svu djecu koja su u stanju potrebe za predškolskim obrazovanjem. Razgovarali smo i o potrebi da se dalje nastavi sa razvojem lokalne infrastrukture. Trebaće podrška od milion maraka da se poprave, saniraju i izgrade novi lokalni putevi. Podržaćemo napore opštine Bratunac u narednom periodu da se i to desi. Bratunac ima perspektivu. Mi želimo da ovu opštinu vidimo stabilnom u političkom i svakom drugom smislu - rekao je Dodik.

Predsjednik se zahvalio načelniku i Skupštini na dodjeli najvećeg priznanja opštine navodeći da je to za njega čast i lična satisfakcija. Na kraju je istakao da napori koje ulaže načelnik Prodanović i njegov tim imaju podršku struktura i da će se to osjetiti u budućem vremenu.

Načelnik Prodanović izrazio je zadovoljstvo današnjim susretom i istakao da je na sastanku dogovoreno da se u narednom periodu još intezivnije radi na razvoju infrastrukturnih projekata.

- Danas sam imao čast da kao načelnik opštine uručim predsjedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku ključ grada sa Poveljom počasnog građanina. Milorad Dodik je prva ličnost koja je dobila ovo priznanje zajedno sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Zahvalan sam Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske na svoj pomoći koju su pružili prethodnih godina, a zahvalnost dugujemo u tom smislu i Vladi Republike Srbije - rekao je Prodanović.

Jedna od tema sastanka bila je i izgradnja memorijalnog kompleksa u znak sjećanja na muslimanske zločine nad Srbima u Podrinju (1992-1995). Dogovoreno je da se izgradi impozantni centar koji će ukazivati na stradanje srpskog naroda u Podrinju. U planu je da se to uradi na najsavremeniji mogući način koji će uključiti nove tehnološke, inovacijske programe koji će omogućiti da se o tome u edukativnom smislu više može da spozna. Zaključeno je da je saradnja opštine Bratunac i resornog ministarstva na realizaciji ovog projekta dobra i da će to omogućiti da se u planiranom roku izgradi nešto što može da ostane i da u vremenu koje dolazi potvrdi opredjeljenje da se to izgradi na imozantan način.